ervaren financieel interim-manager

PROFIEL

 

Mijn hart ligt bij familiebedrijven. Ik spreek de taal van de ondernemer, uit eigen ervaring. Een echte sparringpartner dus!

Ervaring

Ik ben jarenlang financieel directeur en mede-eigenaar geweest van een familiebedrijf in de metaal. Ik heb daar ervaring opgedaan op alle werkterreinen van de bedrijfsvoering: Niet alleen financieel, maar ook ICT, HRM en overige processen. Daarna heb ik vele opdrachten als interim-manager uitgevoerd voor familiebedrijven in diverse branches, in omzet variërend tot € 100 miljoen. De rode draad wordt daarbij gevormd door het verbeteren van de (financiële) bedrijfsvoering, het herstellen c.q. vergroten van het vertrouwen en (indien van toepassing) de overgang van Bijzonder Beheer naar Regulier.

Opleiding

In 2005, vijftien jaar na het behalen van mijn SPD opleiding, ben ik begonnen aan een vijfjarige studie op het gebied van controlling. Ik heb eerst mijn academische titel gehaald aan Business Universiteit Nyenrode. Aan dezelfde universiteit heb ik in 2010 de postdoctorale opleiding tot Register Controller met goed gevolg afgerond. Door deze opleidingen is mijn vakkennis actueel en op het juiste niveau.

Specialiteit

Een van mijn specialiteiten is het vertalen van bedrijfsprocessen naar financiële systemen en werkwijzen. De primaire bedrijfsprocessen zijn te allen tijde leidend, want daarmee wordt het geld verdiend (als het goed is). De financiële systemen worden daarop afgestemd. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de directie echt inzicht krijgt in de prestaties van het bedrijf. Maar ook een externe partij zoals een bank kan in dat geval op een betrouwbare manier worden geïnformeerd over de financiële gang van zaken binnen het bedrijf. Een essentieel punt daarbij is dat de interne en externe rapportages over het algemeen niet gelijk zijn, maar wel op elkaar behoren aan te sluiten. Ze putten immers uit dezelfde financiële informatiebron!

Werkwijze

De manier waarop ik mijn werk uitvoer is professioneel, deskundig en integer. Maar ook hands-on en praktijkgericht, dus zonder wolligheid of blabla. Daarbij houd ik te allen tijde oog voor de menselijke maat. De persoonlijke waarden waar ik voor sta zijn respect, betrokkenheid en betrouwbaarheid. Dat is de werkwijze die u van mij mag verwachten.