Luisteren – Inleven – Vertrouwen geven

Mensenwerk

 

Mijn werk is mensenwerk. Dat klinkt misschien raar uit de mond van een financieel interim-manager. En toch ervaar ik het zo!

Geen trucje

Om mijn werk goed te kunnen doen heb ik uiteraard mijn financiële deskundigheid en ervaring nodig. Maar vaak zijn intermenselijke kwaliteiten minstens zo belangrijk, zoals luistervaardigheid, inlevingsvermogen en vertrouwen kunnen geven. Geen mens is gelijk en dat geldt natuurlijk ook voor ondernemers en hun medewerkers. Dit aspect maakt mijn werk boeiend. Een opdracht bestaat voor mij dan ook nooit uit het toepassen van een of ander trucje, maar voelt elke keer weer als een nieuwe uitdaging.

Familiebedrijven 

Juist in familiebedrijven spelen over het algemeen nog andere factoren een rol. Denk bijvoorbeeld aan de familiebanden, de verwevenheid van eigendom en aansturing, eventuele opvolgingskwesties en de informele bedrijfscultuur. Vaak kun je in familiebedrijven nog het pure ondernemerschap proeven van de eigenaar en zijn familie. Daar kan ik oprecht van genieten.

Kortom: De ondernemer is een mens van vlees en bloed. Graag wil ik hem helpen om zijn dromen levend te houden en (als het even kan) te doen uitkomen.